Sorozat: The Royals

by - 19:42

A The Royals című amerikai televíziós sorozat egy fiktív királyi család botrányos és meghökkentő életét mutatja be a modern világban, ahol minden a hatalomról szól, korlátok nem léteznek, és a bizalom olyan luxus, amit nem engedhetnek meg maguknak.


Most a jelenlegi kedvenc sorozatomról fogok nektek röviden írni, jelenleg a 3.évad 7.részénél tartok, ami azt jelenti, hogy nem sokára évadzáró következik. Jó hír, hogy hamarosan jön a 4. évad is, tehát aggodalomra semmi ok!

Nos, én már az első rész nézésekor éreztem, hogy ez egy nagyon szuper modern sorozat lesz, kellően drámai és fordulatos. Ez hamar be is igazolódott. Sok színes egyéniség, meghökkentő csavarok: ezt adja ez a sorozat. Kicsit olyan, mint egy mexikói szappanopera, annyi különbséggel, hogy a fordulatok nem előre kiszámíthatóak, hanem a képedbe tolják egy váratlan pillanatban és csak ülsz, mint Rozi a moziban sápadt arccal.

Nézzük meg az uralkodó családot kicsit közelebbről. Mikor ez a sorozat megjelent, mindenki kereste rögtön a párhuzamot a jelenlegi brit uralkodó családdal. Természetesen nem titok, hogy van hasonlóság, sok cikk foglalkozott a témával. Na de nem is ez a lényeges. Minden szereplőnek vannak tipikus jellemvonásai. A királyné nagyravágyó, furfangos, divatimádó és pont úgy viselkedik, ahogy azt egy királynétól elvárja az ember: kedves, magabiztos, határozott. Azt hiszem sok nő példaképe lehetne ilyen szempontból. Helena számára nincs lehetetlen.  A király a legszimpatikusabb figura az egész sorozatban. Bölcs, gyengéd és családcentrikus. Sok feleség örülne ilyen férjnek. S persze ott vannak az ikrek is. Eleanor hercegnő és Liam herceg. Tökéletes ellentétek, mégis imádják egymást. Ha levennénk a királyi család rangot, egy teljesen átlagos családdal találnánk szembe magunkat. Hiszen hiába a pompa, elvégre ők is „csak” egy család.



Ezek a karakterek – és még jó néhány mellékszereplő – alakítják a történéseket oly módon, hogy a néző nem tud unatkozni egy pillanatra sem. Minden részben van valami rejtély, valami probléma, amit meg kell oldani, és ebbe bevonják a nézőt is. Jó, nem szó szerint, de én végig azt éreztem, mintha részese lennék az egésznek, s mikor fény derült egy-egy titokra, jóízűen sóhajtottam egy nagyot megkönnyebbülve.

A helyszínek és a díszletek nagyszerűek, imádom ezt a pompát, annyira sok szögből mutatják be a palotát, teljesen ott tudok lenni sorozatnézés közben. A kültéri jelenetek is varázslatosak, kicsit elképzelhetjük, milyen lehetne ott élni.

A műfaját tekintve dráma, krimi, akció, romantikus, egyszóval: minden! Aki szereti az ilyen royal sorozatokat, mindenképpen kezdje el nézni, nagyon jó kikapcsolódás.


Nektek mi a kedvenc sorozatotok? Ajánlásokat szívesen fogadok! :)

You May Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentet!