Egy jó sorozat: Feleségek Luxuskivitelben

by - 22:34



Sziasztok! Nos, ez a bejegyzés valószínűleg meglepetésként ért mindenkit, hisz jelenleg a Viasat3 műsora tartja lázban az internet népét. Aki nem ismerné esetleg a sorozatot: hat luxusfeleség életét mutatja be, a gondtalan életüket - khm, vagyis, nagyon is gondterheltek, hiszen olyan problémákkal kell megküzdeniük, mint a pletyka, a folyamatos cicaharc, a menyasszonyi ruhák kiválasztása. Teljesen hétköznapi problémák, nemde? Ismerős lehet mindenki számára. 
Sokan fellázadtak a sorozat ellen: negatív példa a fiatalok számára, így akarnak majd élni ők is, a Puncson fognak férjet keresni maguknak, csak hogy hasonlítsanak ezekre a luxusfeleségekre. 

Na de most komolyan... Miért keresne valaki magának azért egy hatvan éves embert, aki tele van pénzzel, mert tele van pénzzel? Aki hajlamos az ilyesmire, az a sorozat nélkül is keresni fog magának. Ez teljesen olyan, mint amikor valaki a Való Világ sorozat ellen lázadozik, mert hogy a fiataloknak milyen rossz példa, hogy lesüllyedtünk. Bizony ám, lesüllyedtünk, de elhiheti mindenki: az idősebb generáció többet ül a televízió előtt, mint a gyerekek és a fiatalok. Nem hiszek abban, hogy emiatt a tinilányok megőrülnének és pénzéhessé válnának egytől egyig. Persze, mai társadalmunk fő mozgatórugója a pénz, de ehhez nem kellett a sorozat, hogy belássuk. Elég felmenni Instagramra, vagy más platformra, és egyből azt tolják a képünkbe: a tárgyaidtól leszel valaki, a selfie-k tesznek menőbbé stb. Egy alapból elcseszett társadalmat nem lehet rosszabbá tenni egy kis sorozattal.

A képből kiderült, hogy én jónak tartom ezt a sorozatot. OMG Merci nee.... Haha, de. Annyira nyilvánvaló, hogy ez egy szappanopera. Most komolyan, ki az, aki elhiszi, hogy ezek nem előre betanult jelenetek? Nem rohangál a kamera a nők után, több kamera van, remek világítással, remek időzítésekkel stb. Nyilván nem ezért tartom jónak a sorozatot. Na, de akkor miért?

>> Kikapcsolódás
Igen, sajnos nagy igazság, hogy fáradtság után az ember lányának valahogy semmi megerőltetőhöz nincs kedve, így pl. egy komoly drámai filmhez sincs. Ez a sorozat mondjuk lehet drámaibb(nak tűnhet), mint sok ténylegesen dráma műfajú alkotás, no de erről majd később.

>> Izgalmas
Esküszöm nektek, a Marichuy óta nem néztem ilyen fordulatos sorozatot. Hogy ez dicséret-e vagy inkább negatívum, azt mindenki döntse el magának. Persze, úgy izgalmas, hogy közben fogom a fejemet, what's wrong with them?

>> Negatív példa
Ó, igen. Ez egy csodálatos negatív példa. Kicsit furcsa ez a szóösszetétel, hogy lehet valami példa, ha egyszer negatív? Én ezt úgy értelmezném, hogy azért negatív példa, mert felnyitja a szemünket, hogy hogyan ne viselkedjünk, hogyan ne éljünk. Ehhez persze kell egy bizonyos intelligenciaszint, vagy legalábbis felfogás, hogy belássuk: a habos-babos luxus korántsem olyan csodálatos, mint ahogyan azt beállítják a sorozatban. A szereplők sem tökéletesek, soha nem is lesznek azok, hiába a márkás cuccok, a sok táska és cipő.

>> Színészi játék
Remek. Főleg Viviené. Sokszor olyan pókerarccal képes beszélni, érzelemmentesen, mint valami szobor. A veszekedéseket egyenesen imádom. A Barátok Közt elbújhat mögötte! De tényleg, ki veszi őket komolyan? Én nagyon jókat nevetek mindegyik szereplőn, igazán komikusak a kiakadások és a betanult csodás mondatok. 

Tehát összegezve: ez a sorozat azért jó, mert nem jó. Ismét egy ellentétes kijelentés, elnézéseteket kérem. Biztos volt már nektek is olyan dolog, amiért hálásak voltatok, hogy megtörtént, mert tanultatok belőle. Nos, ez a sorozat pont ilyen. Nézzétek nyugodtan, én is ezt teszem, közben építem az egyéniségemet, a luxusfeleségek hibáiból és az általuk generált ellenpéldákból.

Ha valaki nézi a sorozatot, legyen oly kedves, és írjon kommentet, kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Üdv, 
Merci

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Én a sorozatból kizárólag azokat a jeleneteket láttam amiket Dancsó parodizált. Úgy abban a környezetben tetszett :D Viszont annyi izgalmas sorozat van, nem tudnám rávenni magam, hogy egy ilyen elé leüljek.

    Abban igazad van, hogy a nagyobb értelmesebb korosztályt már semmilyen módon nem befolyásolja a sorozat, de manapság a szülők nagy része vesz egy tv-t a 10 éves gyereknek a szobába, aztán nézzen amit talál. Én azt teljesen át tudom érezni, hogy egy fiatal azt hiszi ez menő. Pedig inkább sírnivaló :D

    És igen ezek mindig megvannak rendezve, pont mint az X-faktor és társaik. Vicces, hogy így hülyének nézik a nézőket.

    Mostanában már nem is nézek tv-t, ami kell azt elérem laptopon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a Dancsó-féle videók nagyon jók lettek, én miatta néztem bele a sorozatba :D
      Én se nézek tv-t, maradok a válogatott műsoroknál, amiket persze én döntök el - a laptopomon :D

      Törlés

Köszönöm a kommentet!